28.11.2015

Poșta Română - formulare: mandat, buletin expediție

   Aveam de completat un buletin de expediție. Drumul până la Poștă e luuuung! Iar pe site-ul Poștei Române a apărut un formular greu de completat. Scobind pe internet am găsit o grămadă de formulare de vânzare. Scobind mai bine pe internet, am găsit și versiunea all-in-one, gratuită.

   De remarcat un bug: dacă rambursul diferă de valoare, trebuie completate manual anumite câmpuri. Avantaje: nu scrii de enșpe mii de ori adrese și nume, fișierul completează automat. Ba chiar știe să transforme numerele în text, te scutește de butonat.

   O altă chestie nașpa: nu merge pe LINUX. Pe forumurile de profil, o grămadă de indivizi zbiară din toți rărunchii că sunt aplicații native pentru citit PDF-uri: Evince, Okular, etc. Nu merg. Urâții ăia de la Adobe au retras aplicația de pe această platformă. Ultima versiune disponibilă, Adobe Reader 9.5.5 pentru Ubuntu, care se mai poate găsi pe internet, nu e în stare să tipărească/salveze documentul. Probabil fișierele de la ANAF se comportă la fel...

   Atenție la funcționarele acrite de la oficiile poștale urbane. Fac enșpemii de mofturi dacă văd mandatele tipărite pe foaie albă. "Că tre' să fie verde, că tre' să fie completat de mână, că tre să fie mai mare/mic, că de ce nu e ambalat în hârtie, etc". Am primit nenumărate rambursuri din țară pe mandate albe, uneori A4, alteori A5, atât tipărite cât și completate de mână. Am primit colete în pungi de plastic - ideea e să te bunghești dacă n-au țopăit pe coletul ăla să fărâme marfa. Și ar trebui întotdeauna verificat gramajul.


   Update 06.01.2016

   Se pare că bug-ul a fost rezolvat. Documentele pot fi completate și în Linux cu ajutorul lui Google Chrome.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu
loading...