05.03.2014

Cora Alexandriei - cum se fură prin hiper oferta de preț

Cora Alexandriei - cum se fură prin hiper oferta de preț

   De multe ori se întâmplă să fim luați drept proști. Ne fură pe față, ne impun ce să mâncăm. Noi nu zicem nimic. Pentru că suntem proști, nu avem suficient timp "pentru prostii" sau ne este lene să căutăm alternative.
   De câte ori ați făcut scandal la casă sau la relații clienți dacă prețul afișat la raft diferă de cel de pe bon? Am văzut oameni care făceau chestia asta. Reacția celor de la coadă? "Hai, dom'ne, că ne grăbim! Faci scandal pentru un leu?"
   Mi s-a întâmplat la Real-ul Pallady (acum este Auchan) să memorez un preț de la o electrocasnică mai scumpă. După ce am ieșit m-am dus și am returnat produsul spre uimirea salariațior magazinului. Pentru 3 lei? Da, pentru 3 lei, pentru că vă e lene să puneți prețurile la locul lor, pentru că-l consider furt și pentru că e în avantajul meu - voi îmi dați banii înapoi, eu am plătit cu cardul. Lenea salariaților supermarketului, indolența șefilor de raion se taxează cel putin cu comisionul băncilor pentru plata cu POS-ul. Sper să-i învețe minte.
   La Cora Alexandriei avem produse fără prețuri sau care arată ciudat. Una din sticlele turtite de Covalact a fost pusă în coș de către o doamnă chiar în timp ce studiam marfa.
   Cartofii românești cal. I, 2,16 lei, sunt de fapt gunoaie. La fel și cei olandezi ambalați în saci, tot cal. I, tot gunoaie, tot la peste 2 lei kilogramul. Morcovi mai prăpădiți ca ăștia rar mi-a fost dat să văd. Până și la minimarketul din sat avem morcovi mai frumoși și mai ieftini. În comunele din jurul Bucureștiului, Clinceni, de pildă cartofii costă 1,60 lei și arată mult mai bine.
   Să revenim la povestea principală. Am ajuns la Cora, nevasta vrea ciocănele de curcan pentru prichindei. După ce am săpat în raftul special amenajat pentru curcani, găsesc 3 caserole prin amestecătura de produse organizate cu grijă. Una este la preț normal, celelalte 2 sunt la hiper ofertă. Prețul normal 13,99 lei, hiperoferta 15,99 lei
   Hiperprodusele au fost reetichetate, prețul a fost mărit cu 2 lei, cantitatea a fost mărită cu ~30 grame. La casă am constatat că prețul per kilogram nu a fost mărit, am plătit doar majorarea cantității. Deci, 64 de grame la 13,99 lei/kg fac 89 de bani. La numai două produse.
   M-am dus la relații clienți să reclam furtul. Păreau stupefiați, la ei in magazin? Nu se poate. Nu e voie. N-are cum. Stați să chemăm pe cineva. Au plecat, dar pot veni eu mâine să clarificăm (mâine eu sunt la 240Km distanță). Probabil angajații au greșit, sigur șeful nu ar fi autorizat așa ceva. Dar de ce ar fi făcut așa ceva?
   Îmi aduc aminte de vremurile când cumparam Pampers. Costa 86 lei cutia. La un moment dat au schimbat eticheta, prețul era 86 lei, promoție, redus de la 116 lei. La un moment dat a dispărut reducerea, prețul a rămas 116 lei. Iar eu am început să cumpăr Pamperși din alte magazine.
   Îmi aduc aminte de reclamă. O reformulez: Cora, știi de ce revii?


4 comentarii:

 1. https://www.facebook.com/pages/Problemele-de-Siguranta-Alimentara-in-CORA/1377803632532946

  Va invit sa facem o echipa !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mulțumesc pentru invitație.

   Cora, știi de ce revii. Ei bine, eu nu am aflat de ce ar trebui să revin. Pentru parcările acoperite (cu excepția Pantelimon București)? Parcarea subterană de la City Mall Constanța este în pantă, dacă nu ții bine de căruț faci varză mașinile parcate...

   Probabil voi trece pe acolo în cazul în care mai am de luat ceva electrocasnice (http://yottaro.blogspot.ro/2013/01/mai-jos-se-poate-vedea-diferenta-de.html), poate au prețuri mai bune.

   Am migrat spre Lidl și Auchan pentru produsele alimentare.

   Așadar, nu prea pot să ajut echipa...

   Ștergere
  2. Voiam sa ne ajutati in pedepsirea acestori escroci fara scrupule care ne fura pe fata si ne imbolnavesc...cum vi se pare pagina de facebook?

   Ștergere
  3. Intrucât:
   a. statul ține cu ei
   b. televiziunile țin cu ei (de câte ori prezintă o nasulie dintr-un hipermarket, nu dă și numele, cică nu au voie, vedeți punctul a; pe de altă parte nici nu își doresc să se remedieze toate problemele: cu ce dracu' și-ar mai umple buletinele de știri?)
   c. poporul ține cu ei (nu mi se pare că s-ar fi golit Cora City Mall Constanța pentru că au parcarea în pantă, angajați puturoși care nu mențin prețurile pe raft sau produse expirate; IKEA - plin de bucureșteni; Praktiker și Baumax: chiar dacă primii au probleme mari la capitolul aprovizionare iar ceilalți nu dau doi bani pe clienți, totuși sunt încă pe piață)
   d. poporul nu-i dă în judecată (fug românii de tribunale/judecătorii ca dracu' de tămâie) atăt pe ei pentru tentativă de omor, atentat la sănătatea publică, dar și televiziunile + statul pentru complicitate

   eu i-am pedepsit: n-am mai călcat p-acolo. N-au decât să li se-mpută produsele pe rafturi.

   Din păcate și viața de zi cu zi este complice: nu am suficient timp să documentez zecile de produse răhăcioase de tipul robineților de calorifer de la Dedeman - care curg, smântâna Boni de la Penny (cică știe ce ne place), aparatele minugne de gonit șoarecii și gîndacii, harddiscurile Wester Digital care se strică pe bandă rulantă, etc.

   Pagina este OK, felicitări și la cât mai multe vizite :)

   Ștergere
loading...

Follow by Email