10.03.2016

Marea deschidere Leroy - continuare

Mobilă de bucătărie Kara - alb cu stejar Ferarra

   Am montat mobila de bucătărie. A trebuit să fac niște modificări. Sistemul de suspendare m-a cam pus pe gânduri, așadar am demontat de la bucătăria veche tablele de agățat și le-am adăugat, câte una la fiecare corp.

   O altă modificare a fost montarea unui picior de 100 mm în spate. Mobila este proiectată cu grijă, PAL-ul melaminat este de 16 mm, trebuie ca în maxim 2 ani să mergi la cumpărături. Dacă nu pui piciorul adițional, toată greutatea se sprijină pe "lonjeronul" din fața și pe tăbliile laterale. În mijloc spate nu o susține nimic, așadar se va curba urgent acel PAL "gros" de 16.

   Am mai adus o "îmbunătățire". Dat fiind faptul că femeile îndeasă chestii multe și mari în dulapuri, poponețul din PFL (un soi de carton presat foarte subțire - să nu care cumva să-l stropiți cu apă că se strică; de fapt e indicat să nici nu puneți chiuveta pe mobilierul ăsta solid; sau puteți pune chiuveta dar nu dați drumul la apă; sau puneți chiuveta, dați drumul la apă și, anual, schimbați mobilierul) al acestora se desface urgent. Așadar, în loc de "țintele" (niște cuișoare) cu care e prevăzută mobila, am înșurubat holțșuruburi de 3,5x20 plus niște șaibe de 5. Am avut ocazia să mă felicit pentru asta: soția a băgat niște oale mai mari (sau poate prea multe), apoi împingea zdravăn în ușile alea. Dacă păstram țintele, cu siguranță PFL-ul ar fi ieșit de acolo. Aceeași modificare am adus-o și la mobilierul din dormitor.

   Ziceam mai devreme că e posibil să schimbați des mobilierul. Normal, de la o mobilă de 280 de lei cu tot cu "blat" (nu, nu e blat, e același PAL din care e făcută toată mobila) ce pretenții să aveți? Ei bine, schimbatul anual este o problemă, dacă nu din punt de vedere financiar, măcar din cauza dezastrului care se face în casă în timpul schimbării. Așadar am mai venit cu un "upgrade": pe marginile necăntuite din partea de sus, acolo unde se așază chiuveta, am aplicat un strat de silicon transparent. În trecut am mai încercat cu lac/vopsea: durează prea mult uscarea și nu este eficace, poate doar chituit în prealabil - tot rumeguș am obținut. Apoi, cu același silicon, am astupat spațiul dintre chiuvetă și mască (voi pune și poze cu cârligele de ancorare ale chiuvetei pe mască - pe care nu le-am găsit în magazine).

   Am postat chestia asta pentru că pe facem-facem, site-ul oficial al "pasionaților" de bricolaj, nu a publicat nimeni această "solție".

   
   
   Update: În legătură cu angajarea la ei... mda, babalâcii de 40 de ani nu au nici o șansă. Ei vor cărniță prospătă care acceptă rahat mult și bani puțini. Eu sunt de vină, nu am studiat site-ul cu atenție, scrie clar acolo: "începe-ți cariera alături de noi".
   
   
   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu
loading...

Follow by Email