24.10.2015

Matematică și explorarea mediului - clasa a II-a

   Ada și Matei au fost în tabără la mare în luna august. Ei au marcat, cu verde, pe calendar zilele în care au sosit și au plecat. Scrie pe caiet ziua săptămânii în care copii au sosit în tabără, ziua în care au plecat și numărul nopților petrecute în tabără.

   Lăsând la o parte problema virgulelor, Editura INTUITEXT a presupus că toți copii au calculatoare. Capetele luminate de la Minister, alea care au aprobat manualele, nu au citit deloc aceste cărți. Astfel încât găsim în "versiunea tipărită", cea care a fost distribuită gratuit_1_ la clasa a II-a:

   Ne uităm ca proștii căutând marcajele verzi. Nu-s de găsit. Problema nu poate fi rezolvată. Ne-am oprit din căutarea cailor verzi pe pereți, pardon, marcajelor, și am deschis (pe calculator) versiunea digitală:

   Nici aici nu se vede vreun marcaj pe calendar, dar observăm că putem da un click pe poz(n)ă. Dacă dăm un click, obținem și marcajele:

   Fericiți, ne putem apuca să rezolvăm problema.
   
   
_____

Notă


   Gratuit e... așa, un fel de-a spune. Fraierii îs nevoiți să le cumpere. Exemplu concret: Mergem la școală la începutul anului. Aflăm de la o mămică că 3 părinți tre' să cumpere manualele pentru că... nu ajung. Aplicația Ministerului sau a Inspectoratului Județean nu îi lasă (pe învățători, directori, etc) să comande mai mult de 2 manuale... Chiar și așa, tot nu ajung. Pentru că în fosta clasă a II-a din satul nost', au fost cu 5 copii mai puțin. Așadar nu ajung manualele. Iar programul mai sus amintit permite comandarea a numai ț%, ceea ce înseamna 2 manuale noi gratuite.

   Am telefonat la Minister: nu se ocupă ei, e treaba inspectoratului județean. Am încercat să sunăm și la inspectorat: nu a răspuns nimeni.

   Pe cale de consecință, din cauza lipsei celor 3 manuale, timp de mai multe săptămâni elevii au cam șomat. Felicitări Inspectoratului Județean!Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu
loading...

Follow by Email