22.02.2014

Organizare nemţească

   Nu prea pricep de unde atâta încredere în germani. A rămas un mit de undeva din vremea bunicilor. Împachetat frumos este prezent şi la TV sub formă de reclame, campanie electorală sau interviuri pe stradă. Se plimba reporterul lu' peşte pe stradă cu microfonu-n mână şi întreabă prostimea ce părere are despre. Iar prostimea zice "da, dom'le, îl votăm p-ăla. E organizat, punctual, de încredere, bla-bla, pentru că e neamţ"!!!
   Karl Eitel Friedrich Zephyrinus Ludwig von Hohenzollern-Sigmaringen. Adică Carol I al României. Made in Germany. Adus de unii care l-au "abdicat" pe Alexandru Ioan Cuza pentru că nu prea le conveneau anumite reforme. Onorabil, în 1916, am fost conduşi în răzoi de partea Germaniei deşi poporul dorea altceva. Ferdinand Viktor Albert Meinrad von Hohenzollern-Sigmaringen. Adică Ferdinand I al României. După, am avut Mihai I, Principe de Hohenzollern, vreo 3 ani. Carol al II-lea, rege al României, principe de Hohenzollern-Sigmaringen, vrea şi el, aşadar îl descăunează pe Mihai. După 10 ani se cară şi rămânem iar cu Mihai I încă 3 ani. Se pare că tipii aştia aveau onoare, erau punctuali şi organizaţi (şi Carol II?) pentru că... erau militari.
   În prezent nemţii sunt un pic mai altfel. Calitatea germană e inexistentă sau made in China. Organizarea? Praf. Să ne uităm la Kaufland. Mai ieftin la multe alimente decât Lidl, Cora sau Carrefour. Produsele K-Classic sunt made in China. Ca mai toate produsele de pe piaţă. Organizarea magazinului e totuşi din Germania.
   Intri în magazin. Construcţia te obligă să dai o roată completă pentru a cumpăra cât mai multe produse de care nu ai neapărată nevoie. Primele raioane sunt cu fructe şi conserve. Punem în cărucior banane, mere, kiwi, spaghete şi sosuri. Mergem mai departe. Conserve. Bun, luăm şi d-astea. Ajungem la primele dulciuri şi prăjituri. Punem în căruţ nişte croissant-uri şi nişte prajituri. Luăm şi pâine, e una pentru juniori foaarte pufoasă. Merdenele, gogoşi, ţop în coş.
   Brânzeturi - se vând în punguţe de plastic la raionul specializat. Congelate, băgam în coş, după ce le-am introdus în punga termoizolantă. Începe să devină dificil, trebuie să fac mutări serioase ca să nu pun congelatele peste fructele fragile sau pâinea pufoasă.
   Chipsuri, dulciuri - in coş. Mezeluri, preparate din peşte - luăm şi d-astea. Câteva borcane de smântână şi iaurt. Hai si un bax de lapte, deşi în Lidl e mai ieftin dar nu am chef să mai pierd timpul pentru câţiva bănuţi. Poate şi un carton de ouă... Cu siguranţă nişte kefir, sana, iaurt potabil. Coşul se umple. Ferind ouăle am storcit pâinea, gogoşile şi merdenelele.
   Raionul de răcoritoare. Împărăteasa mi-a comandat apa plată pentru pitici. Umflu un bax, reuşind să storcesc bananele şi kiwi. La naiba, cărucioarele din Lidl au un suport special pentru baxuri. Uite şi nişte bere. Fac praf şi coissant-urile.
   Săr complet peste electrice/electronice/jucării care sunt extrem de scumpe în magazinul ăsta. Doar bateriile sunt mai ieftine aici.
   Mâncare pentru căţei şi pisici. Iau câteva punguţe, conserve. Sacii cu nisip-aşternut pentru pisică rezolvă prăjiturile şi chipsurile - le aplatizează. Ajung la casă unde constat dezastrul.
   Să le scriu în formularul de sugestii? Neah, mai bine scriu aici. Îl întreb pe casier cine e cretinul care a organizat magazinul. Răspunde cu mândrie, plin de patriotism: cei din Germania.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu




loading...