15.07.2011

Am dat ban: Badea Ştefan - medic ginecolog

O experienţă de neuitat...


   Iulie 2011. Povestea unei mămici.

   Cea de-a doua naştere = tragedie curată
   De ce?

   M-am luat după sor-mea să nasc cu medicul Badea Ştefan care a lucrat la Caritas (o mizerie de spital, am fost cea mai fericită când s-a închis, nu existau nici măcar uşi la duşuri, aşa că spălatul acolo era un sport extrem).

   Pe la şase luni (mai 2010) am făcut un serclaj.
   Mi s-a descoperit o tahicardie motiv pentru care nu am avut voie să fac anestezie, iar dobitocul, pentru că nu îl pot numi altfel pe cel care m-a nenorocit, nu a fost de acord să fac cezariană.
   În fine, după mai multe peripeţii ajung în sfârşit la momentul naşterii - medicul care m-a urmărit toată sarcina era de gardă şi, evident, sforăia la greu; venea să vadă ce fac, odată la 3 ore (m-a internat la ora 7 seara), timp în care eu efectiv am urlat. De la ora 3.15 dimineaţa până la 5.50 dimineaţa, când am născut, am stat singură pe un pat în sala de naşteri (în sala de naşteri era un pat şi o masa ginecologică) şi am urlat de durere. Bun, asta a fost un soi de intro, acum urmează frumuseţea: s-au bunghit asistentele că tre' să nasc, adică deja ieşea capul bebeluşului, şi eu eram tot pe pat, nu pe masa de naşteri, aşa că s-au gândit ele să ma mute. Le-am zis că nu pot să merg şi, evident, am căzut în genunchi, ţinând mâna între picioare de frica să nu lovesc bebeluşul de podea. Normal, s-au dus dracului toate perfuziile pe care le aveam băgate pe mână, dar nu-i că asta a deranjat pe careva. Aşa că dă-i înainte cu urletele!!!!!!!!!!!!! În fine, în cele din urmă, ajutată de moaşă şi de asistentă, reuşesc să ajung pe masa iar de aici ia şi te rupe pentru că boul nu ştie să facă incizii. Deci am simţit efectiv cum mă rupeam, nu cred ca poate cineva să îşi imagineze măcar ce dureri am simţit.
   Badea a precizat la ora 3.15, la ultima vizită, că urmează să nasc la şase fără zece. Era de aşteptat să vină şa facă o incizie, nu să mă lase să mă rup... Nu a venit.
   În ziua respectivă, sau a doua zi, cum l-aţi văzut voi pe Badea, aşa l-am văzut şi eu. Nu a venit nici să vadă dacă mai trăiesc până nu i-a zis asistenta.
   Rezumat: pe masa de naşteri am stat cam 15 minute până am născut şi încă 40 minute ca să mă coasă.

   Trecem peste, la o luna şi jumătate după ce am născut, mă duc la dobitoc la cabinet ca să îmi scoata firele (operaţie care durează 3 minute şi costă 50 lei).

   Precizez că, pe parcursul celor nouă luni, am plătit:
250 lei * 8 luni consultaţia la cabinetul privat + ecografia = 2.000 lei,
350 lei serclaj,
naşterea: doctor + asistente = 1.000 lei,
50 lei scosul firelor
Deci, aşa, în mare, fără să mai pun asistentele şi medicul neonatolog, am plătit 3.400 lei.

   Pe la vreo 3 luni după naştere, am observat că mi se cam umflă iar burta şi aveam dureri destul de nasoale. M-am hotărât să nu mă mai duc la dobitoc, aşa că m-am interesat de un alt medic şi am aflat de d-na doctor Gârjău de la policlinica Malcoci - Rahova. Super femeie. Ce credeţi că păţisem????????? Ei bine, dobitocul (a se citi Badea Ştefan) mi-a lăsat cam vreo jumătate de metru de fire înăuntru şi am făcut o infecţie de la mama ei. Am mai tras după acest episod vreo lună şi jumătate cu antibiotice, spălături vaginale, etc....

   Acum ar trebui să mai plătesc o avere pe chirurgie reparatorie şi estetică...

   Deci, sfatul meu pentru viitoarele mămici, fugiţi de BADEA ŞTEFAN cât vă ţin picioarele, pentru că e un nemernic interesat numai de bani, şi oricât l-aţi plăti, tot 'cu curul' vă va trata.
   Cereţi părerea mai multor persoane care au născut cu medicul la care intenţionaţi să vă duceţi, căutaţi-l pe Google, staţi de vorbă cu el, şi, dacă e ceva ce vă deranjează sau nu vă place la el, schimbaţi-l urgent!
   P.S. Dacă ce-a de-a doua naştere ar fi fost prima, vă garantez că azi aveam un singur bebe.


http://www.garbo.ro/comunitate/forum/view_topic/10115/Stefan-Badea-Caritas.html, poza.
http://www.sfatulmedicului.ro/comentarii_t3_i3512, poza.

15 comentarii:

  1. Si eu am nascut cu domnul Badea Stefan in anul 2009.Ceea ce scrii tu aici mi se pare de necrezut,cu mine a fost altfel.Am stat internata 4 zile in spital dupa ce am nascut iar domnul doctor a venit zi de zi sa ma viziteze,chiar si duminca.Am stat in travaliu la fel,singura in sala de nasterii.A durat 4 ore ... apoi vazand ca nu ma dilat a hotarat sa imi faca cezariana.Am adus pe lume un baietel perfect sanatos de 4480 grame.

    RăspundețiȘtergere
  2. Si sora mea a nascut cu el. Cezariene. Zice ca a fost OK. (Gabriela)

    RăspundețiȘtergere
  3. Pune mana si invata sa te exprimi, poate si putina gramatica n-ar strica!
    De ce minti atat de grosolan, este urat ceea ce faci, improsti cu noroi devotamentul fata de munca unui om de-a dreptul deosebit! Nu cred nici 1% din ceea ce spui mai sus, si stii de ce?! Pt ca pe d-nul doctor Badea l-am cunoscut personal, am nascut cu dansul si ceea ce descrii tu sunt plasmuirea unor scene sf dintr-o minte bolnava. Nu stiu ce interes ai sa vb de rau un om DE AUR cum e d-nul doctor, insa e clar ca vrei sa defaimezi imaginea lui. Cine il cunoaste, stie ca minti.

    ps: cum vroiai sa fie nasterea? ca atunci cand mergi la o cofetarie si savurezi o prajitura?
    d-nul doctor nu are cum sa nasca in locul vostru, el poate doar sa va ajute, insa greul nasterii sta pe umerii vostrii! ffff urat ce faci si mai ales sa specifici intr-un mod mizerabil banii dati in timpul sarcinii si dupa. Mi-e greata!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pune mana si invata sa te exprimi, poate si putina gramatica n-ar strica!
      As vrea sa-mi arati si mie greselile gramaticale. Aaa, lipseste un punct?

      De ce minti atat de grosolan, este urat ceea ce faci, improsti cu noroi devotamentul fata de munca unui om de-a dreptul deosebit! Nu cred nici 1% din ceea ce spui mai sus, si stii de ce?! Pt ca pe d-nul doctor Badea l-am cunoscut personal, am nascut cu dansul si ceea ce descrii tu sunt plasmuirea unor scene sf dintr-o minte bolnava. Nu stiu ce interes ai sa vb de rau un om DE AUR cum e d-nul doctor, insa e clar ca vrei sa defaimezi imaginea lui. Cine il cunoaste, stie ca minti.
      Da, sotia mea il improasca cu noroi (eu pun si rahat) pentru ca merita!!!

      ps: cum vroiai sa fie nasterea? ca atunci cand mergi la o cofetarie si savurezi o prajitura?
      d-nul doctor nu are cum sa nasca in locul vostru, el poate doar sa va ajute, insa greul nasterii sta pe umerii vostrii! ffff urat ce faci si mai ales sa specifici intr-un mod mizerabil banii dati in timpul sarcinii si dupa. Mi-e greata!

      Foarte bine, sa-ti fie greata! Tarifele sunt afisate pe usa cabinetului. Cat despre "atentia" data in spital dupa nastere, i-am dat-o ca sa fie totul ok. Am auzit multe povesti (s.f.) despre medici pe care-i doare in dos, fac cusaturi de mantuiala, uita fel de fel de instrumente inauntru, etc.
      Ca idee, am auzit multe gravide intreband prin spital "cat se da".
      Poti gasi si niste linkuri in partea de jos a articolului (alea sunt puse de mine) cu "noroi" despre Badea Ştefan, omul tau de aur. Daca individul lasa sforaiala si venea sa faca incizia aia, nu mai auzeam urletele sotiei pret de 25 de minute (cauzate de sfasierea tesuturilor). Omul tau de aur sforaia fara grija. Poate vreun alt tatic, citind postul asta, va lua masuri si-l va scula la timp, in pumni, pe nemernic. Era de garda totusi.
      Eu eram afara am auzit totul. Mese cu instrumentar cazand, sotia urland. Ulterior am aflat ce se intampla inauntru. Nasterea a durat 10 minute, alte 40-50 i-au fost necesare omului tau de aur sa coasa sfasietura.
      Iata de ce-l improsc cu rahat! Daca venea la timp, facea incizia, nu mai era nevoie de zeci de metri de sfori. Apoi, fiind mai putina sfoara, poate o scotea pe toata la vizita dedicata (de la cabinetul lui). numai ca avea multe paciente si a dat rasol. Astfel incat s-a infectat toata povestea (nu-ti doresti, crede-ma, nici tu si nici barbat-tu!) si a fost nevoie sa mergem la alt medic. Care alt medic s-a crucit cand a vazut "macelareala" lui Badea! Ne-a spus sincer femeia ca are nevoie de chirurgie reparatorie.
      Si am mers la Badea increzatori pentru ca tocmai cumnata-mea ne-a trimis la el.

      Am facut acest blog tocmai pentru ca sa nu mai pateasca si altii ce am patit noi.

      Ștergere
  4. 1. "Pune mana" (ca sa te citez) si invata sa citesti. Atat exprimarea cat si gramatica sunt corecte, asa ca incearca sa te agati de altceva.

    2. Tot ce am scris eu despre Badea este adevarat si exista si probe care demonstreaza cele expuse.

    3. Devotamentul lui Badea l-am simtit multe luni asa ca scuteste-ma. Am postat acest articol in ideea ca dupa o nastere cu Badea ar fi indicat sa mergi si la un alt ginecolog sa vada daca asta nu a uitat nimic.

    Raspuns la ps
    Daci erai capabila sa citesti un text ai fi remarcat ca nu era prima mea nastere si la acea data deja stiam ce inseamna sa nasti.
    Uite mai fac o precizare in mod special pentru tine: nu am vazut cum arata o chitanta de la acel maret doctor macelar despre care vorbim
    (Gabriela)

    RăspundețiȘtergere
  5. Pentru d-na Gabriela si sotul d-nei,

    Nu vreti sa intelegeti nimic din ce am spus/scris, sau, va faceti ca nu intelegeti.
    Sotul d-vs este pornit dintr-o frustrare personala am impresia, din cum se exprima, pe dr-ul Stefan Badea. Vocabularul ales va catalogheaza intr-un anume fel, incrancenarea cu care vreti cu orice pret sa-mi aratati mie (sau lumii) ca albul e negru, dar mai ales neconcordanta in idei, imi confirma ca vorbim aici despre o rea intentie!
    Pt sot: tot de garda era d-nul doctor DE AUR :D (ca vad ca v-ati atacat rau de tot!:))) ) si cand am nascut eu, in septembrie, si zau ca nu sforaia. Doctorii sunt oameni, nu sunt niste masinarii! Au si ei, cateodata, dreptul sa mai sforaie.
    Cat am stat in spital am vazut cum au decurs si alte nasteri cu d-nul doctor Stefan Badea, si credeti-ma, toate mamicile nu au avut la adresa d-nul doctor decat cuvinte de lauda!
    Nu primeste onorariu decat la sfarsit, si atunci, cu greu (rugaminti!). Si-n plus, acesta nu este un element definitoriu in relatia medic-pacient care reuseste, datorita profesionalismului d-nului doctor(nu numai din pct de vedere medical, ci si psihologic!) sa fie una exceptionala!
    A venit zilnic la mine, inclusiv duminica la mine sa-mi scoata firele si drena, nu a ramas nimic prin mine, zau! :))
    Cea mai mare aberatie si absurditate pt cine il cunoaste mi-a parut aia cu rasolul de la cabinetul dansului:)) Cine a fost la d-nealui, stie bine ca sta (pe ceas) 30-40 minute cu fiecare pacienta, deci clar ori voi vb de o alta persoana, ori mintiti!
    q.e.d

    Oana Gigoiu
    ca sa vedeti si ca nu imi ascund identitatea, nu am de ce.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vad ca-i dai inainte cu frustrarile. Citind pe alte forumuri (http://forum.portal.edu.ro/index.php?showtopic=135372) constat ca ai chiar o obsesie. Tot pe acolo am vazut ca te plangeai apropo de 3 masini de spalat, mulsul la 3 ore etc. Ei bine, as fi vrut sa te vad si cu dansa infectata, sa nu poti nici sa stai in fund. Apoi cu copilul (in cazul nostru 2 copii) stand la coada la alt medic intr-o policlinica plina de oameni bolnavi, care tusesc, stranuta, pârţâie, etc (ai liber sa te iei de limbajul meu) si sa afli de la acel medic ca esti in pragul septicemiei. Apoi sa-ti scoata doua snururi (a se citi fire de sutura resorbabile) pline de puroi si sange inchegat. Sa vezi ce frustrata devii cand ai platit si o gramada de bani! Mie, asta frustrat, mi se pare bataie de joc pe banii MEI, nervii MEI si timpul MEU.

      Nu inteleg de ce acum, dupa ce te-ai prezentat, ai inceput sa mi te adresezi la persoana a doua plural. Pana acuma ne faceai bolnavi mintali si autori de SF. Intre timp am devenit DVS (asa se scrie, nu d-vs cum ai scris pe sfatulmedicului.ro - vezi dexonline) plini de frustrari...

      Vezi tu? Pentru mine era foarte usor sa sterg comentariile tale (asa cum a facut moderatorul de pe portal.edu.ro numai ca eu vreau sa prezint pe acest blog niste fapte concrete. Cat as fi dat sa fi fost acest post pe internet acum 15 luni... Ai citit postul? Am ajuns la Badea cu recomandarea cumnata-mii. Ea are 2 copii nascuti cu el. Ambele prin cezariana. La asta se pare ca se pricepe. Pe langa faptul ca le poate programa din timp si se poate prezenta odihnit.
      Am scris in comentariul precedent, am facut acest blog tocmai ca sa prezentam anumite fapte precum si unele rezolvari. Extrem de util pentru cei care nu vor sa pateasca asfel de lucruri neplacute. Ah, am inteles, tu te-ai oprit la postul cu Badea, nu ai citit nimic altceva...

      Da, omul tau de aur dormea in post! Asa cum am scris si pe sfatulmedicului.ro, este de inteles. Banul conteaza, mulgem pacienti in timpul zilei la cabinet, apoi noaptea facem de garda in spital (a se citi dormim). Poate nu ai citit postul cu atentie, nasterea a avut loc la ora 6 dimineata. Pe de alta parte ar mai avea si de invatat pentru ca zilnic apar noi proceduri si/sau medicamente (de exemplu un medic devotat meseriei ar fi auzit ca se face o clisma inainte de nastere, nu te indoapa cu ulei de ricin superbebe). Nu contesta nimeni dreptul medicului de a se odihni, dar in acest caz sa se inhame la ce poate sa traga!

      Vad ca m-ai si catalogat. Dupa ce mi-ai facut sotia bolnava mintal, de ce nu scrii clar in ce mod m-ai catalogat?

      Apropos de "primit", nu s-a lasat rugat deloc. E drept, mi-a zis ca pot sa-i dau dupa ce o coase pe sotie. Eu am vrut sa-i dau cand a iesit cu copilul si cand mi-a comunicat ca amandoua sunt OK (da, am si o fetita).

      Cat despre rasol, nu la ecografie m-am referit. Pe alea le-a facut OK. Ma refeream la scosul firelor, dupa cum am si specificat. Chiar nu citesti nimic din ce scriem aici? Pe alte bloguri/forumuri mai sunt paciente care se vaitau ca au ramas cu fire, la alea nu ai comentat nimic pana nu ai dat de blogul meu...

      Avand in vedere cele de mai sus, cu siguranta esti in solda omului tau de aur. Sau poate sotia care a imprumutat identitatea vreunei paciente? Registrul ala e plin de nume, nu e greu de ales. Oricum sper ca esti bine remunerata pentru vehementa in comentarii.

      Ștergere
  6. V-am raspuns pe site. Si cu asta inchei. Va doresc sa gasiti putin mai multa fericire in lucrurile marunte, de zi cu zi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Desigur. O nastere e un lucru marunt. Septicemia? Eh, un fleac. Mult succes in advertising.

      Numai bine!

      Ștergere
  7. O nastere este un lucru firesc! Nasteau femeile si pe camp inainte, fara sa mai fie gadilate de medici. De ce continuati sa ma jigniti pe site ca sa ma determinati sa va raspund intr-o maniera apropiata intelegerii d-vs?! V-am rugat sa va potoliti. Eu am incheiat, dupa ce am vazut ce telenovelistic sunteti.

    RăspundețiȘtergere
  8. Bineinteles. Esti binevenita sa nasti in continuare pe camp intre nameti. Noi, restul, mai evoluam.

    Cu jignirile tu ai inceput. Eu termin.

    RăspundețiȘtergere
  9. Am nascut si eu cu imbecilul in decembrie 2011. Din greseala, ca am ramas fara medic in ultima luna de sarcina(s-a imbolnavit)si mi-a fost recomandat cretinul asta. Am venit frumos cu anestezia epidurala pregatita si cumparata cu 5 luni inainte(pentru ca n-am vrut sa nasc ca pe camp sau in iesle, ca fecioara Maria, si sa ma chinui). La consultatie(saptamana 39), i-am spus ca vreau anestezie si mi-a spus ca vom vedea pentru ca e posibil sa nu pot naste decat prin cezariana, copilul nefiind coborat spre col nici la acea data. Cand a trebuit sa nasc, a inceput calvarul. Am avut contractii de la 12 noaptea si am nascut a doua zi la 18.00. La spital am ajuns la 8 dimineata si de la acea ora m-am chinuit ca ultimul animal, cu anestezia epidurala langa mine, pentru ca stimabilul a refuzat sa-mi faca anestezie. Nu mai spun ca a trebuit sa sar pe o minge medicinala ca sa coboare copilul, timp de 2 ore, copil care trebuia nascut prin cezariana de fapt. Nu cred ca ar intelege cineva vreodata prin ce dureri am trecut eu, cum am putut sa urlu. Si nici ce am simtit cand am vazut hematomul cat o para de pe capul copilului care s-a chinuit si el, mai mult ca mine probabil, sa iasa. Asta pentru ca nevasta imbecilului, ma-sa, bunica-sa au nascut natural, nu prin cezariana, si fara anestezie. Asta a fost argumentul lui la tot ce s-a intamplat. Din comentariile cucoanei Gigoiu de mai sus inteleg ca are aceleasi viziuni despre nastere(sa fie cat mai naturala si mai grotesca), cred ca e din familia Badea.

    RăspundețiȘtergere
  10. Mda. Au mai fost trimise 2 comentarii care, pe langa osanalele aduse medicului (este minunat, magnific, profesionist, cetatean de onoare al Bucurestiului, trebuie medaliat, decorat cavaler al p...ii cu frunze de stejar...), afirma ca ce este scris mai sus sunt minciuni sfruntate. Am decis sa nu public acele comentarii.

    Sunt perfect de acord, au mai fost si cazuri fericite precum a mea cumnata. Puteti pune comentarii cu succesul nasterii voastre cu acest ginecolog, dar nu mai faceti afirmatii cum ca sunt minciuni cele relatate mai sus.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. va rog sa publicati comentariul meu despre gigoiu...am martori,dovezi,tot ce doriti!!!va multumesc mult!

      Ștergere
  11. :) Foarte interesant comentariul Dvs. Din pacate nu prea este publicabil. Articolul este scris de sotia mea pentru ca alte viitoare mamici sa fie deosebit de atente la nasterile normale cu acest medic. Sporturile extra-profesionale pe care le face el sau comentatoarea noastra infocata sunt interesante, nimic de zis, dar...

    RăspundețiȘtergere




loading...